Suroviny používané na kurzech

Krabí máslo
Krabí máslo

Krabí máslo? Když jsem to v receptu kapitána českého národního týmu Honzy Horkého uviděla, tak jsem myslela, že tam má překlep, že tam má být krabí maso.

A ono opravdu máslo! A kde se taková surovina sežene? Musíte si ji vyrobit!

Určitě máte doma zásobu krabích skořápek a klepýtek. :-) Tak je nadrťte, rozpusťte kostku másla a šup nadrcené zbytky kraba do hrnce k máslu. A tak to nechte několik hodin na úplně nejmírnějším stupni Vašeho sporáku prohřívat. Přeceďte  přes plátýnko a hurá do přípravy krabí omáčky!

Ghí
Ghí

Na kurzech často používáme pro smažení přepuštěné máslo nebo-li ghí pro jeho vyšší odolnost vůči přepalování. Ghí si můžete doma vyrobit (máslo rozehřát a nechat lehce vařit, přitom sbírat pěnu, která se vytváří na povrchu a až se žádná nevytváří, tak přelít přes platýnko do skleničky - z 250g másla počítejte s vařením cca 15 minut) nebo si jej můžeme jednouše koupit ve zdravých výživách či některých farmářských obchůdcích.

Obchodní partneři
Copyright © 2018 SEO kvalitně. All rights reserved www.gurmandie.cz.