Kváskový chleba - pšeničný a žitný kvas

Termin konání:
24.01.2026 10:00
Kurz Vede:
Barbora Gottwaldová
Volná místa
4 500 Kč
Podrobnosti:

Chcete si upéct svůj první domácí chléb bez droždí? 

Přijďte na kurz, kde se vše naučíte krok za krokem – jednoduše, srozumitelně.

Společně si upečeme pšenično-žitný chleba, žitnou cihličku, zaděláme na pšenično-žitný chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupavého chleba.

 

Naučíme se, co je kvas a jak o něj pečovat. Probereme mouky, pojmy spojené s pečením, vychytáme běžné chyby a projdeme si celý proces výroby kvasového chleba. Jednoduše a s lehkostí. 8 hodin plných informací a mouky úplně všude.

 

Na kurzu si osvojíte:

  • co je kvas, a jak se o něj starat
  • jaké mouky jsou vhodné na pečení z kvasu
  • pojmy autolýza, fermentolýza, jejich druhy a jak se od sebe liší
  • jak pracovat s těstem, základní zákonitosti
  • jak stáčet chléb do ošatky
  • jak správně péct
  • co vše ovlivňuje správně vyzrálé těsto
  • druhy kvasu

Součástí pečení jsou skripta s recepty. O občerstvení a pitný režim bude postaráno z lokální farmářské produkce.

 

Pro koho je kurz:

Kurz je určen pro úplné začátečníky i mírně pokročilé domácí pekaře. Není třeba žádná předchozí zkušenost – jen chuť se naučit něco nového.

 

Odnesete si:

  • Vlastní kvásek
  • Recept na základní chléb
  • Tištěný tahák s postupem
  • Vlastnoručně upečený bochník
  • Odvahu pustit se doma do pečení

 

Jak kurz probíhá:

Kurz trvá přibližně 8 hodin a koná se ve vybavené kuchyni. Vše potřebné bude k dispozici – včetně mouky, pomůcek i zástěry.

Dotaz ke kurzu
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Obchodní partneři