Chcete si upéct svůj první domácí chléb bez droždí?
Přijďte na kurz, kde se vše naučíte krok za krokem – jednoduše, srozumitelně.
Společně si upečeme pšenično-žitný chleba, žitnou cihličku, zaděláme na pšenično-žitný chleba a projdeme celý proces od nakrmení kvasu přes zrání těsta až po vytažení voňavého a křupavého chleba.
Naučíme se, co je kvas a jak o něj pečovat. Probereme mouky, pojmy spojené s pečením, vychytáme běžné chyby a projdeme si celý proces výroby kvasového chleba. Jednoduše a s lehkostí. 8 hodin plných informací a mouky úplně všude.
Na kurzu si osvojíte:
Součástí pečení jsou skripta s recepty. O občerstvení a pitný režim bude postaráno z lokální farmářské produkce.
Kurz je určen pro úplné začátečníky i mírně pokročilé domácí pekaře. Není třeba žádná předchozí zkušenost – jen chuť se naučit něco nového.
Kurz trvá přibližně 8 hodin a koná se ve vybavené kuchyni. Vše potřebné bude k dispozici – včetně mouky, pomůcek i zástěry.