Naši Lektoři

Květa Šimková
Květa Šimková

Květa se bylinkám a jejich využitím věnuje již 15 let. Své zkušenosti čerpala v zahraničí v rámci studia zdravé výživy a seminářů o léčivých rostlinách. Kurzy a semináře pořádá proto, aby využití bylinek po praktické stránce neupadlo v zapomnění a stalo se běžnou součástí života. Vyzývá k tomu, abychom se nespoléhali na přeplněné regály v supermarketech a udělali si čas pro výrobu vlastních produktů, o kterých víme, co obsahují a v neposlední řadě prospívají našemu zdraví.

Lucie Jelínková
Nedostupný obrázek

Jsem maminka tří dětí, která si splnila svůj sen o vlastní cukrářské výrobě. Vše se podařilo, výroba funguje a já teď můžu předávat své dovednosti dál nejen v oblasti tradiční perníkové výroby.

Herbiana Jana Pokorná
Herbiana Jana Pokorná

Bylinky i další rostlinky využívám nejen jako léčivky, ale také v každodenní kuchyni pro svou rodinu. Nevidím v nich jenom dochucovadlo, vnímám je jako součást jídel. Pomáhají nám udržovat v jídelníčku přirozenou rovnováhu a rozmanitost, s minimem práce. To je pro mě při všech každodenních povinnostech velkou úlevou.

Už jako holka jsem nejraději běhala s kamarádkou v mokřinách kolem Přerova. Střílely jsme lukem vyrobeným z prutů, škubaly vše zelené v dosahu, vařily z toho lektvary. Vyhrožovaly jsme kolemjdoucím, co odhazovali odpadky do přírody, že si je podáme. Obě jsme si přírody vážily a jako správné kamarádky jsme se o ni i dělily. Ona měla blíž ke zvířatům a já zase k rostlinám. A to mi zůstalo až dodnes.

www.herbiana.cz

Zdeněk Křížek
Zdeněk Křížek

Moje kuchařská kariéra začala v hotelu Jalta, kde jako první v té době měli v restauraci teppanyaki – japonský speciální stůl s grilovací deskou pro úpravu jídel přímo před zraky hostů. Velice rychle jsem se stal velkým fandou japonské kuchyně. Dlouholeté pracovní zkušenosti jsem získával z asijských hotelů v Číně, Malajsii a Japonsku, kde jsem si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně.

​Od roku 2018 pracuji na pozici Executive Culinary Chef​ pro síť OREA HOTELS & RESORTS.

Pavel Mareš
Pavel Mareš

Po vítězstvích v juniorských soutěžích a po mém působení v Českém národním týmu kuchařů nabízím již pěknou řádku let jako majitel a šéfkuchař restaurace Tři knížata městu Jihlava ty nejlepší gurmánské požitky.

Tomáš Seitl
Tomáš Seitl

Jako kuchař jsem procestoval Evropu a měl možnost se seznámit s rozdílnými druhy restauračních zařízení i odlišnou kulturou stravování. Od velikánů, hotelů se sedmisty pokoji, po drobky, rodinné restaurace. Rád si promítám v hlavě momenty, kdy v absolutním tempu rozpálené kuchyně sleduji od sporáku vlny, které se rozbijí o řecké pobřeží. A nebo při ranní přípravě zeleniny pozoruji, jak se zvedá mlha a slunce začíná osvětlovat kopce do dáli se táhnoucích hor ve švýcarském středohoří. Množství rozdílných charakterů, konceptů a surovin nesmazatelně ovlivnilo můj pohled na tvůrčí proces a rozšířilo úhel pohledu na vaření a kulturu jídla. Tak jako jedinečnost každé chvíle i cesta životem nás všech je nezaměnitelná. A podobným způsobem vnímám i recepty a tudíž výsledné pokrmy. Konkrétní místo či sezona nabízí určité suroviny. Potom vstupuje do hry rozšířené vědomí zkušenostmi, když z běžných ingrediencí tvořím jedinečný pokrm díky netradičním kombinacím nebo úpravou technologického postupu přípravy. Rád přistupuji k vaření jako k činnosti vedoucí k otevření se novým možnostem, objevení nepoznaných cest a způsobu, jak prostřednictvým pokrmu proměnit okamžik v zapamatováníhodný bod na cestě putování životem. Vydejte se se mnou na cestu.

Vanda Pálková
Vanda Pálková

Jsem nadšená propagátorka zdobení dortů a cupcakes krémem.

Na konci srpna 2016 jsem v ČR a SR spustila kampaň s cílem dát vědět o něčem novém, co u nás ještě nikdo moc neznal - květinkové zdobení se speciálními špičkami. Zdobicí špičky dělají jedním tahem krásné krémové květy.

Vznikla značka Sladké mámení - revoluce ve zdobení. Vytvořila jsem vlastní luxusní BE FINEST cukrářskou sadu a pořádám skupinové kurzy květinkového zdobení.

Těším se na vás na kurzech. Vanda

Veronika Došková
Veronika Došková

Vaření a pečení je mým koníčkem, který se stal i mojí prací. V roce 2014 jsem začala v Jihlavě organizovat Restaurant day. A to už byl jen malý krůček k mnohem většímu projektu - kuchařskému studiu Gurmandie.

Nejčastěji vařím českou klasiku, ale moc ráda to zpestřím i nějakým kouskem ze zahraničí. Ráda experimentuji a vymýšlím si své recepty. A nejraději jsem, když mnou připravené jídlo ostatním chutná.

Se synovou celiakií do života naší rodiny a do mého kuchařského spektra přibyly nové dříve neznámé suroviny. Byla to výzva, kterou jsem zvládla levou zadní a jsem ráda, že bezlepkově můžu stravu odlehčovat i ostatním členům rodiny. 

Od mala jsem jezdila na dětské tábory - jako dítě, jako praktikantka, jako vedoucí. Nejvíc zkušeností jak pracovat s dětmi, jak jim nejlépe předávat nové znalosti a dovednosti jsem se naučila na dětech svých.

A proto jsem ráda, že teď v Gurmandii mohu tyto své zkušenosti využít při dětských oslavách nebo při kurzech vaření a pečení pro děti nebo pro začátečníky.

Jsem ráda, že v mém kuchařském studiu Gurmandie mohu lidem nabízet spoustu možností, jak si obohatit jídelníček a přitom se skvěle bavit a odreagovat se.

Helena Fléglová
Helena Fléglová

Být cukrářkou nikdy nebylo mým snem a popravdě mě to nikdy ani nenapadlo, ale životní cesty jsou nevyzpytatelné… :-) V průběhu základky jsem přestoupila na francouzské gymnázium, pak pokračovala na Vysokou školu ekonomickou v Praze. Na konci bakaláře jsem nastoupila na místo provozního manažera v Cukrárně U Zlaté Konvice. Tím jsem se dostala do světa sladkostí, v tu dobu ale byly moje vize o budoucím zaměstnání naprosto odlišné…
Jednoho dne však nastal zlom, jedna malá náhoda, která mi změnila život. :-) Víte, jak málo stačilo? Totálně selhal nový cukrář a já neměla jinou možnost, než ho zastoupit a něco vyrobit. Od té doby jsem se o cukrařinu začala zajímat stále víc a víc, navštěvovala různé semináře, nakupovala a četla knihy, zkoušela nové recepty. Bavilo mě to, ale stále jsem v tomto krásném řemeslu svou budoucnost neviděla.
Postupem času přišly na řadu kurzy se světově známými cukráři konané v Čechách. Jejich neuvěřitelná profesionalita, vstřícnost a lidskost mě přesvědčily o tom, že to řemeslo, které je u nás vnímané jako lehce „podúrovňové“, je naprosto úžasné a člověk má neuvěřitelně možností seberealizace. Vydala jsem se do Francie (École Christophe Michalak), Španělska (Aula Jordi Bordas), Belgie (Chocolate Academy Patrick Aubrion)…jednalo se však o poměrně krátké akce. Věděla jsem, že jestli chci dělat toto řemeslo na vysoké úrovni, musím do zahraničí na delší dobu, proto jsem se vydala do Barcelony a strávila dva krásné měsíce v cukrárně Bubo Barcelona, v tu dobu vedenou světově známým šéfcukrářem Carlesem Mampelem.  A od té doby jsem věděla, co chci v životě dělat.

Jan Horký
Jan Horký

Jako kuchař pracuji odjakživa. Již při studiu jsem nastoupil do první restaurace, ve které jsem se záhy stal zástupcem šéfkuchaře. Pro svoji práci jsem vždy volil restaurace, které mi nabízely možnosti profesního růstu, např. Rybí trh, Flambée, Francouzská a plzeňská restaurace v Obecním domě, Zlatá Praha (hotel Intercontinental), Hotel Hyatt Hong Kong, Hotel Intercontinental Madrid, Hotel Pan Pacific Singapore, restaurace budovy OSN New York.
Mým největším úspěchem je letošní zisk zlatých medailí na dvou světových pohárech a absolutní vítězství na mistrovství světa v Singapouru.

Radka Vrzalová
Radka Vrzalová

Už přes 10 let se zabývám bezlepkovou a přidruženými dietami k onemocnění celiakií a alergiemi na lepek či pšenici. Tvoření nových receptů a zkoušení nových potravin je můj obrovský koníček a relaxuji tím své pracovní vytížení. Prostě u něj odpočívám.

Proč jsem se tím vůbec začala bavit? Vzniklo to vlastně kvůli mojí první dceři, u které byla celiakie diagnostikována už ve 3 letech. Chopili jsme se toho s manželem radikálně a 8 let jsme vařili a připravovali dceři svačiny a obědy do školy a školky, tak aby neměla pocit, že je JINÁ…

Proto stránka s názvem bezlepkovamatka.cz.

A protože mi potraviny a jejich zpracování bylo vždy velmi blízké a studovala jsem podobné obory, snažila jsem se a dodneška se snažím vytvořit recept na něco dobrého a třeba i zdravého pro všechny, kdo si zrovna nemohou v potravinách moc vybírat. Je mi blízké a troufám si říci, že rozumím i spletitým zákonům a vyhláškám, které se týkají alergenů v potravinách a jejich sledování v potravinářských provozech. Tyto zkušenosti jsem nabrala ve své dosavadní praxi technologa a manažera kvality v potravinářské firmě.

Obchodní partneři
Copyright © 2018 SEO kvalitně. All rights reserved www.gurmandie.cz.