Jak oslavit Valentýna?
Nejlépe společným vařením s tématikou plnou vášně a lásky. A to je Itálie, to je Toskánsko.
Menu:
PŘEDKRM/ANTIPASTI
- CROSTINI POMODORO - lehké opečené bagetky s česnekem, s rajčaty, bazalkou a olivovým olejem z Toskánska
- CROSTINI FEGATINI TOSCANI - opečené bagetky s pěnou z kuřecích jater, kapary a ančovičkami na bílém víně, s rukolou
PRVNÍ CHOD/PRIMI PIATTI
- PICI ALL´AGLIONE TRADICIONALE TOSCANA - domácí těstoviny zvané "pici", které jsou typické pro Toskánsko, připravíme si těsto na těstoviny a potom i těstoviny samotné s rajčatovo-česnekovou omáčkou a sýrem Pecorino a samozřejmě nebude chybět olivový olej
DRUHÝ CHOD/SECONDI PIATTI
- PEPOSO TOSCANO CON FAGIOLI E PANE TOSCANO - Peposo je dušené přední hovězí maso na červeném víně a pepři, jeden z nejstarších toskánských receptů a my vás ho naučíme připravovat s fazolemi na rozmarýnu s olivovým olejem a nesoleným toskánským chlebem
DEZERT/DOLCE
- LA TORTA DELLA NONNA ILDA - tento recept nás naučila jedna "toskánská babička", u které jsme bydleli a je to úžasná tečka na závěr našeho toskánského vaření
K vaření si otevřeme italské víno a užijeme si príma večer plný lásky a vášně k vaření a dobrému jídlu.
CENA je pro 2 OSOBY.